Terug

Voor de verkoop

Bij Ticketmaster doen we er alles aan om jou aan tickets voor je favoriete event te helpen. Het zijn onze partners, de ‘eventorganisatoren’, die alles regelen wat met het event te maken heeft. Als zij er klaar voor zijn om een event aan te kondigen, dan laten ze ons weten hoeveel tickets er beschikbaar zijn en wat de prijs van deze tickets is.

De eventorganisatoren laten ons ook weten wanneer we in de verkoop gaan en wat voor soort verkoop het zal zijn. Zij kunnen bijvoorbeeld, in samenspraak met het management van de artiest, kiezen om een deel van de tickets voor de reguliere verkoop aan fans aan te bieden. Dat heet een ‘presale’. Ze kunnen ook kiezen om tickets op naam te verkopen of een ticketlimiet te hanteren zodat meer fans tickets kunnen kopen.

Lees meer

Hoe werkt een ‘presale’?

Een ‘presale’ is een afgesproken periode waarin tickets gekocht kunnen worden voordat de reguliere verkoop start. Meestal krijg je toegang tot deze tickets met een persoonlijke code die je vooraf ontvangt. Niet ieder event heeft een presale. Dit is de keuze van de eventorganisator of de artiest.

Hoe krijg ik toegang tot een presale?

Geen zorgen! Je hoeft geen beste vrienden met je favoriete artiest te zijn om toegang te krijgen tot een presale. Hou vooral officiële aankondigingen, nieuwsbrieven en socialmediaposts van de artiest, de eventorganisator en bijvoorbeeld fanclubs in de gaten.

Wat gebeurt er als ik geen toegang krijg tot een presale?

Het komt vrijwel nooit voor dat alle tickets al worden verkocht tijdens een presale. De organisator bepaalt meestal dat er maar een beperkt aantal tickets beschikbaar komt, waardoor er vrijwel altijd tickets overblijven voor de reguliere verkoop. Je krijgt dus een nieuwe kans zodra de rest van de tickets in de verkoop gaan.

whois: Andy White WordPress Theme Developer London